Някои отзиви

       Quo vadis populus

Пътят към бъдещето всъщност е най-важният въпрос, пронизващ тази книга и намерил израз в нейното оригинално заглавие.

       Тя не е стандартна. В нея ясно личи научният подход и наличието на методологическа основа и методическа рамка. В нея има полемика, ясно изразено лично отношение, ако щете пристрастие, което е характерно за публицистиката.

        Съдържанието й е свързано с най-важните, критичните проблеми, които предопределят нашето бъдеще. Д-р Станислав Кутев ги е групирал в няколко ключови области – технологичната революция, човешката демография, отношенията ни с природата и отношенията в човешкото общество. Те са представени аналитично и критично – с дълбочина и със съмнение в някои утвърдени догми на днешния свят.

       В края на труда можем да намерим отличен образец на синтеза – в обобщените изводи за тенденциите и рисковете от тях,  в предложените няколко нови модела на развитие – икономически, политически, властови. Особено впечатляващ, поне за мен, е моделът на ветрилообразното развитие на човечеството.

       Опира се в своите разсъждения на богат литературен материал – на трудове на автори, които най-общо можем да определим като визионери, независимо от възможните несъгласия с някои от тях.  Можем да споменем имена като Стивън Хокинг, Франсис Фукуяма, Стивън Пинкър, Ювал Хараре, Самюел Хънтингтън, Серж Московичи.

        Не бих отминал разсъжденията в последната глава с наименование „Послепис“. Тя е добавена в условията на това явление, което наричат пандемия от корона вирус. Всъщност това, което се случва, е толкова различно от времето „преди вируса“, че неволно се питаме дали това не е „началото на бъдещето“.

        С това мисля, че целта на труда на д-р Станислав Кутев е постигната.

Всеки може да намери в книгата информация, знание, отношение и мъдрост.

                         =========

                     

проф. д-р Юрий Таркаланов

        „Пред Вас, уважаеми читатели, се намира книга, която не можеш да определиш с лека ръка като традиционна. "Тайните общности и сигурността" е от онези произведения, по темата на които е писано, но не спират да привличат внимание.

          Всъщност какво е „тайно общество”? Д-р Станислав Кутев дава своя интерпретация на понятието. Можем да го приемем или не, но най-важното е, че не става дума за нелегални групи и организации, а за известни и най-често официално регистрирани, които имат особености във функционирането.

          В многообразието от подобни организации авторът ни ориентира и чрез една добре направена класификация.

         В крайна сметка има ли тайна в тайните общества? Може би има, но не такава, за каквато много често се твърди–сакрална и фундаментална.  

       Да потърсим отговорите в книгата, която е пред вас.”

                           ===========

                           Проф. д-р Ю. Таркаланов

      Винаги е радостен факт, когато мой колега напише много добра книга!
А книгата на д-р Станислав Кутев „Qio vadis populus„ е наистина много добра!

       А днес науката за сигурността се нуждае именно от взиране напред, надигане на пръсти да се види какво има зад хоризонта. Аз познавам шепа такива научни труженици, някои от тях са ми дори приятели, чиито книги са част от моя научен фундамент

        Д-р Станислав Кутев е изучил и осмислил значително количество монографии и други публикации, посветени на това – накъде върви светът. И заедно с това той дава своя поглед в търсене на отговор на този въпрос. Знае много, мисли нестандартно (понякога провокиращо читателя), пише научно, не робува на авторитети.

        Веднага го припознах като един от малкото братство, което може да анализира и твори, разсъждава и прогнозира бъдещето.

       Така че д-р Станислав Кутев да не спира. Задълбал е надълбоко и се е взрял напред, може и още по-надълбоко да задълбае и още по-напред да се взре. Има какво да каже още.

                            ==========

                       Проф. д-р Николай Слатински –                       Военна Академия „Г.С. Раковски“

                  цитат от страницата във Фейсбук

        Когато прочетох „Qio vadis populus“ на д-р Станислав Кутев, първата ми реакция беше да я сравня с предишната му книга „Тайните общности и сигурността“. Освен приликата в аналитичния подход, последната му книга се отличава с визионерския поглед върху многопластовите проблеми пред съвременния свят и отговорното отношение към бъдещите поколения.

         Използвания от него нестандартен анализ и систематика на рисковете пред цивилизацията е изключително сполучлив опит да се събуди задрямалото във вчерашния ден човечество.

                                   =========

         Проф. д-р Юлия Николова – Медицинска                      Академия, Велик Офицер DGOTJ на                      O.S.M.T.H.-Велик Приорат-България

За въпроси към издателя пишете на

E-mail: kandssystems@yahoo.com

          Отзиви и коментари може да изпращате на 

          E-mail:skutev36@gmail.com 

                              Други разпространители:

            Книжарница на УНСС-София

            Книжарница "Български книжици"-София

            Книжарници Хеликон

                         Начин на доставка:

-По Еконт или Спиди, съгласно действащите тарифи. Доставката на 1 книга е за сметка на клиента. При повече от 1 книга – безплатна доставка! Право на преглед на стоката и отказ.

                   Срок на доставка:

-До 2 работни дни след датата на генериране на поръчката при складова наличност.

                               Плащане:

-с наложен платеж

 -банкова сметка (изпраща се при запитване)

-фактура: при поискване

© by Stanislav Kutev. Proudly created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now